Stjärnkocken Dan Lexö väcker känslor och retar våra sinnen...

 
 

Med sin matlagningskonst talar Dan Lexö till alla våra fem sinnen. Den är vacker, den doftar underbart och smakar ljuvligt. Den känns i hela kroppen. Den hörs också, inte själva maten men det njutningsfulla suckandet från nöjda gäster. 

Dan Lexö debuterade tidigt, gick ut som kursetta på Ester Mosessons restaurangskola i Göteborg. Han studerade de stora mästarna. Förstod av Tore Wretman vikten av gedigen grundkunskap.

1.jpg
 
 

Som ung köksmästare på 80- talet var han på Hotell Panorama i Göteborg och där fick han ta personligt ansvar för sitt nyskapande. Det ledde snabbt fram till att Panorama värderades som en av Sveriges bästa hotellrestauranger. På 90- talet var han först på Kompaniet Bar & Matsalar (professionell enkelhet) och därefter som köksmästare på The Place (tilldelad en stjärna i Guide Michelin). 

Resultatet blev lyriska omdömen från både gäster och media. Han har fått många utmärkelser och vunnit matlagnings tävlingar ”Årets Köttkock 90”. varit i 5 finaler till årets kock. 

Dan Lexö har arrangerat många stora trevliga event och detta är bara ett axplock. 

Jubileumet för professor Brånemark. Maten på Friidrotts VM i Göteborg 400000 måltider. Volvo 75 år. Swedish Match Race Marstrand. Kungsfena på Göteborgs Operan. 

Dopet av Ostindienfaran Götheborg och många andra företagsinvigningar. 

Kungafamiljen, toppen av näringslivet, gjorde banketten i Syd Afrika för Nelson Mandela och Statsministern plus 720 gäster. Det finns många, många flera tillfällen som jag har gjort läckerheter till.

Dan har gjort flertalet kokböcker. 

”Smaka mina läppar” en konst och kokbok tillsammans med konstnären Ragnhild Lundén premiären var på Svenska Ambassaden i Tokyo. 

”Residensets Kokbok” Mat från väst till vardag och fest med Landshövdingen Göte Bernadsson. 

”Mat under segel” En resa bland segel och grytor med Anna Karlsson och Stefan Docksjö. 

”En smak av Småland” Ett dynamiskt möte mellan två levnadskonstnärer - kocken Dan Lexö och världsfotografen Björn Wennerwald. 

Plus några flera kockböcker.

Idag driver familjen Lexö på Resö sommarkök & bar och Lexö's Festvåning

Övrig tid blir det;

  • Företagsevent från några till flera tusen.
  • Matskola för företag till sällskap.
  • Expertiskonsult inom restaurang/livsmedelsindustrin.
  • Föreläsningar m.m.