7-åriga Minikockar lagar rolig och lustfylld mat på Alfons Åbergs Kulturhus med stjärnkocken Dan Lexö.

3837543713.jpg

Den 13-17 maj kommer 7-åringar från olika skolor i Göteborgsregionen komma till Alfons Åbergs Kulturhus och laga mat. Information, praktiskt arbete med en stjärnkock samt att få laga mat med karaktärerna farmor och Alfons skall få eventet att bli roligt och lustfyllt.

Alfons Åbergs Kulturhus vill vara i framkant när det gäller unika insatser för barn i Göreborgsregionen. COOP, som är en av Alfons Åbergs grundare, kommer också att finnas på plats för att informera om sina kravmärkta produkter samt nyttan av kunskap kring råvaran och nöjet att laga mat.

Media är välkomna att närvara

Dag: Onsdag 15 maj

Tid: 10.00 alt 11.15

Plats: Alfons Åbergs Kulturhus, Trädgårdsföreningen i Göteborg

Kontakt: Lisa Ödman, lisa.odman@alfonskulturhus.com  tel 0705-10 24 30

Fakta om Alfons Åbergs Kulturhus

Alfons Åbergs Kulturhus satsar på att bli ett av Sveriges främsta kulturhus för barn och är en plats för lek, bus och påhittighet. Ett roligt ställe, fullt med finurliga saker att upptäcka för alla nyfikna barn. Det kommer att erbjudas massor av aktiviteter, till exempel teater, bio, sagoläsning (både på svenska och på andra språk), plantera-ditt-frö, berättarstund och konstutställningar. Och för de vuxna blir det titt som tätt intressanta föredrag med namnkunniga personer. Kulturhuset skall främja barns rättigheter, utdela kulturpris och andra utmärkelser med anknytning till barn och barns utveckling, samt idka därmed förenlig verksamhet. Alfons Åbergs Kulturhus vill bidra till barnkulturens uppbyggnad i Göteborg med omnejd.

Dan Lexö

Med sin matlagningskonst talar Dan Lexö till alla våra fem sinnen. Den är vacker, den doftar underbart och smakar ljuvligt. Den känns i hela kroppen. Den hörs också, inte själva maten men det njutningsfulla suckandet från nöjda gäster.

Dan Lexö debuterade tidigt, gick ut som kursetta på Ester Mosessons restaurangskola i Göteborg. Han studerade de stora mästarna. Förstod av Tore Wretman vikten av gedigen grundkunskap.